Megkezdődött a kivitelezés

Nyíregyháza több pontján zajlanak kivitelezési munkálatok. A Szegfű utcát négy sávosra bővítik, gyalogos-kerékpár utat építenek, és záportározókat helyeznek el. A Tüzér utcán a meglévő zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitását növelik és a beton csőcsatornákat nagyobb keresztmetszetű műanyag csőcsatornákra cserélik, a Malomkertben záportározó blokkokat létesítenek, a héten pedig a Kígyó utcán is megkezdődött a kivitelezés. Itt megtörténik a Kígyó utca-Debreceni út csomópontjának átépítése, gyalogátkelőhelyek, és kétirányú kerékpárút létesül, amely belecsatlakozik az Érkert városrészben korábban kiépített gyalog-kerékpárútba, ezen kívül a Virág utcai útcsatlakozás is biztonságosabbá válik.

További képekért kattintson a fotóra!

– A bontandó épületnek a felmérése zajlik jelenleg, a bontási tervdokumentáció összeállítása készül illetve az útépítéssel kapcsolatos burkolatbontási munkálatok kezdődtek el. A csapadékvíz elvezető rendszer építésével fogjuk folytatni, egy-két héten belül elkezdődik a hírközlési hálózatnak a kiváltása, elektromos hálózat és közvilágítás átépítése, az ivóvízvezeték kiváltása, majd az útépítési munkálatok, ezen belül a szegélyépítés, és útalap építési munkálatok – mondta Karácsony János projektvezető.

A kivitelezési munkák elvégzésének ideje alatt a Kígyó utca, Debreceni út és Katona utca közötti szakaszát lezárták a gépjármű forgalom elől, jelenleg a Debreceni útról tilos behajtani a Kígyó utcára, az érintett szakaszokon 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom került bevezetésre. A Katona utca Katona köz és Kígyó utca közötti szakasza, illetve a Virág utca Katona köz és Kígyó utca közötti szakasza ideiglenesen zsákutcává válik. Ezért kérik a gépjárművezetőket, hogy lehetőség szerint más irányba közlekedjenek.

Kanócz Rita

(Fotó: Szarka Lajos)