Megkezdődött a csónakház felújítása Sóstón

A „Fenntartható és komplex szolgáltatásfejlesztés Sóstófürdőn” elnevezésű projekt keretén belül mintegy 2,1 milliárd forintból folyamatos fejlesztések zajlanak Nyíregyháza kedvelt üdülőövezetében. A projekt részeként épül újjá a tó öreg csónakháza is. A munkálatok már elkezdődtek, legkorábban augusztus közepétől csónakázhatunk a tavon. Az új épületben bővül majd a szolgáltatások köre is, a tervek szerint a jövő szezonban a vízibicikli mellett akár már elektromos csónakot is bérelhetünk.

 

Hamarosan nyit a sziget is

 

A szerdán tartott helyszíni szemlén a városháza képviseletében, Batizi Tamás kabinetvezető elmondta, megkezdődött a sziget rekonstrukciója is. Ennek keretében szibériai vörös fenyőből újjáépítik a szárazföldet a szigettel összekötő híd veszélyessé vált faburkolatát. A szigeten kicserélik a kandelábereket, új padokat helyeznek ki, valamint megújul a stég is.

További képekért kattintson a fotóra!

A beruházás külön figyelmet fordít a parkosításra, megtisztítják a növényzetet és a biztonságos közlekedés érdekében elvégzik a sétányok és a járdaszegélyek korrekcióját is. A kivitelezés során természetesen igyekeznek megőrizni a terület romantikus hangulatát. A tervek szerint leghamarabb augusztus végén sétálhatunk át a megújult hídon a szigetre.

Az Európai Unió által finanszírozott projekt megvalósítása szigorú határidőhöz kötött, így a kellemetlenségekért a kivitelezők a városlakók és a látogatók türelmét kérik.

Piszár Tünde

(Fotó: Kohut Árpád)