Megkezdődött!
Megkezdődött a szezon a női röplabdacsapat számára. A Fatum Nyíregyháza kedden a Magyar Kupában 3–0-ra győzött a Budaörs ellen, vasárnap pedig már a Palotát fogadják a mieink az első bajnoki fordulóban.

A felkészülés jól sikerült, a Nyíregyháza sorban nyerte a tornákat. Ennek ellenére a csapat vezetőedzője azt mondja, még koránt sincs kész a csapat.

Messze vagyunk még mind erőnlétileg, mind taktikailag a csúcsformától, de nem is most, hanem januárban kell majd a csúcson lennünk. Sokat dolgozunk, azt vallom, hét közben kell megnyerni a hétvégi meccseket – mondta Horváth András vezetőedző.

A célkitűzés az első háromba kerülés, a Magyar Kupában pedig szeretne négyes döntőt játszani az együttes. Az elmúlt években jelentősen emelkedett a bajnokság színvonala, így nem várnak könnyű meccsek a Nyíregyházára. A klub vezetése ezért igyekezett megerősíteni a keretet.

Érdekes, mert amint az első nevesebb játékossal megállapodtunk, a többiekkel könnyebb volt egyezségre jutni. Igyekeztünk korán összeállítani a keretet, tanulva a tavalyi hibánkból – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Az elsőként szerződtetett Szombathelyi Szandra bízik abban, hogy sikeres lesz majd a szezon. Sok új játékos érkezett, de gyorsan beilleszkedtek. Ezt mutatta a keddi Magyar Kupa mérkőzés, melyet könnyedén nyert a Nyíregyháza 3–0-ra.

A várakozásnak megfelelően győztünk Budaörsön, és már várjuk a vasárnapi hazai bemutatkozást. Mindenképp győzni akarunk a Continental Arénában – mondta Szombathelyi Szandra csapatkapitány.

A bajnokságban a Palota lesz az első ellenfél. Az első rangadóra sem kell sokat várni, október 26-án a címvédő Békéscsaba érkezik.

Dankó László