Dupla siker
A Kölcsey felnőtt és junior csapata is győzött.

Szép számú nézősereg előtt fogadta a rutinos játékosokkal felálló Bőcsöt a Kölcsey DSE leány kézilabda-együttese. 4–4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd néhány szépen koreografált támadással sikerült előnyt szerezniük a nyíregyháziaknak a szívósan harcoló, kellemetlen stílusú, de sportszerű vendégekkel szemben. Pihenő után is a hazaiak irányítottak, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. A nagy akarás okozta görcsös támadójáték mellett a vendégkapus is jól védett.

Érződött, mindenképpen hozni akarjuk a kötelezőt, ami nem mindig egyszerű. Öröm, hogy védekezésünk hatékony volt, ami biztosította végig fölényünket. Összességében végig vezetve, biztosan nyertünk, de támadójátékunkat felszabadultabbá és kreatívabbá kell tennünk és kapusteljesítményben is előre kell lépnünk! Katona és dr. Tilki voltak legjobbjaink támadásban, míg védekezésünk alappillérei a Gyimesi, Papp, Kelemen trojka voltak – mondta Hadobás István edző. 

A juniorok összecsapásán 79–7-re nyert a Kölcsey. A hatalmas különbség ellenére csak dicsérni lehet a „kicsiket”, mert komolyan vették az irreális meccset is. 

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Bőcs KSC 25–21 (14–12)

Continental Aréna, 150 néző

V.: Gulybán O., Örsi P.

Kölcsey: Torkos A. – Hrabina I. 5/1, dr. Tilki A. 8, Kelemen G., Katona K. 7, Márkus G., Papp A. 1. Csere: Varga F. (kapus), Gyimesi L. 2, Silye V. 2/2, Hruska Zs., Vitányi A., Rabatin H., Balogh D. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 2., illetve 10. perc.

Hétméteresek: 6/3, illetve 8/6.