Meghosszabbították a szerződést

A nyíregyházi közgyűlés áprilisi ülésén már sokadszor tárgyalt a város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett, menetrend szerinti helyi személyszállítás jövőjéről. A zárt ülésen részt vett Pelcz Gábor, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója is, majd dr. Kovács Ferenc polgármester beszámolt a döntésről. Elfogadták az április 30-ig érvényben lévő szerződés módosítását, melyet 2018. június 30-ig meghosszabbítottak. Ezt a szünetben alá is írták Pelcz Gáborral, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójával. A szerződés fontos része az is, hogy közösen készülnek fel a gázüzemű buszok érkezésével kapcsolatos feladatok ellátására, és folytatják a tárgyalásokat is.

 

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK

 

A képviselőktől több kérdést is kapott az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója. A legfontosabbra, ami a 41 darab gázüzemű autóbusz forgalomba állítását célozta, Pelcz Gábor azt mondta, ha minden jól megy, idén novemberben-decemberben a város gázüzemű autóbuszai forgalomba tudnak állni. Hozzáfűzte, amikor ez megtörténik, a régi buszok közül már csak a modern Solarisok futnak majd, ez egy korszerű, vegyes járműparkot jelent csúcsidőben, azon kívül pedig csak a gázüzemű buszok közlekednek. Ezzel párhuzamosan a közlekedési központ járműbeszerzési tervében újabb 40 darab gázüzemű autóbusz megvásárlása is szerepel, amelyeket szintén Nyíregyházára szánnak, így bő másfél év múlva a város tömegközlekedését csak gázüzemű járművekkel is el tudják majd látni.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a gázüzemű autóbuszok forgalomba helyezése sok infrastrukturális, műszaki és személyi előkészítést igényel, ezeket folyamatos egyeztetéssel, közösen valósítja meg a nyíregyházi önkormányzat és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Szoboszlai Tibor