Meghosszabbította a vasúttársaság a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti az április 30-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. Azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt a MÁV-START az általa kiállított, április 11. helyett már az április 30-ig, érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát is kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben az utas lemond az utazásról. A vasúttársaság továbbra is folyamatosan figyeli a járványügyi helyzetet, és vizsgálja a további intézkedések meghozatalát.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. (Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.) Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű személyesen, készpénzért vagy bankkártyával, vásárolt menetjegyek visszatérítése – a vasúttársaság honlapjáról is letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság. Online jegyváltás esetén az eszrevetel@mav-start.hu címen nyújthatják be igényüket.

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldön további vasúti korlátozások várhatók, emiatt bizonyos úticélokra a nemzetközi menetjegyek értékesítését átmenetileg felfüggeszthetik. A MÁV-START arra kéri az utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán (www.mavcsoport.hu), illetve a MÁVINFORM facebook oldalán.

 

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság