Meghosszabbította a bíróság a nyíregyházi késelő letartóztatását

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 22-én délután anyagi problémái rendezése céljából Nyíregyházára utazott. Egy butikban vásárlást színlelve kiválasztott egy ruhaneműt, mellyel az eladóhoz lépett. Amikor azt az eladó be akarta csomagolni, a gyanúsított elővett egy riasztó pisztolyt és azzal a segítségért kiálltó hölgyet megütötte. A földre került sértettet lefogta, ráült és a kabátjába rejtett kést előhúzva megpróbálta megszúrni őt. Az eladó kivédte a szúrást, így az orra sérült meg. A gyanúsított ekkor a sértettet hasba szúrta, aki próbálta őt magáról lerúgni. Ekkor a gyanúsított a combjába szúrt.

Egy közelben tartózkodó személy felfigyelt a sértett sikítozására, a dulakodás hangjaira és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen, majd segítségért sietve értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről.
A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Ezt követően a rendőrség 2018. november 26-án egy női holttestet talált a gyanúsított gépkocsijában. A nyomozás adatai alapján ezért megalapozottan gyanúsítható nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének elkövetésével.

A bíróság megállapította, hogy a letartóztatás elrendelése óta a gyanúsítottal szemben fennálló alapos gyanú nem gyengült, sőt, a nyomozás további kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekmény elkövetését tárta fel. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmények miatt van a büntetőeljárás folyamatban ezért fennáll a szökésének, elrejtőzésének a veszélye és letartóztatásának meghosszabbítása indokolt.

A végzés nem végleges.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék