Meghatódott a Rotary Mikulása

Maga a Mikulás fogadta a gyerekeket a múzeum előcsarnokában. Megkérdezte, ki mit szeretne, majd édességgel is megajándékozta azokat, akik egész évben jól viselkedtek. Volt olyan gyerek, aki papíron hozta el neki a kívánságait.

A Mikulás mellett csupa izgalmas meglepetéssel várta a Rotary a fogyatékkal élő gyerekeket a Benczúr téren. A Művészeti Szakközépiskola diákjai zenéltek, a wesselényisek pedig testfestéssel álltak a rendelkezésükre. Emellett volt kézműves foglalkozás és persze meseelőadás is. Bogyó és Babóca mellett megismerkedhettek a sötétben látó tündérrel is.

A tündért megformáló Gosztola Adél ráadásul még anyagi támogatásban is részesült a mai napon. A Rotary ugyanis azt szeretné, hogy olyan gyerekekhez is eljusson a színház varázslatos világa, akik valamilyen okból nem tudnak eljutni egy teátrumba. A Mikulás-nap végig az ajándékozásról, az örömszerzésről szólt, a szervezők azt mondták, a fogyatékkal élő vagy intézetben nevelkedő gyerekek számára ez különleges élmény.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezek a gyerekek fokozott hátrányban vannak az egészséges társaikkal szemben, ezért úgy gondoltuk, hogy legyen az évnek egy olyan napja, ami igazán boldoggá és örömtelivé teszi az életüket. Úgy gondolom, hogy ez a félnapos program ezt biztosítani tudja számukra. A korábbi tapasztalatok is ezt mutatták, amikor a nevelők és kísérők hazavitték a gyerekeket, napokon, heteken keresztül erről beszéltek. Az élményekről, a hangulatról, a Mikulásról, amit itt láttak, tapasztaltak – mondta Pták István, a Rotary nyíregyházi elnöke.

A Rotary évek óta rendez Mikulás-napot Nyíregyházán. Így már több ezer gyerek számára szereztek örömteli pillanatot ajándékokkal és a különleges programokkal.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)