Megható összefogás anyák napjára Nyíregyházán: az SMA beteg Noelnek akarnak segíteni!
Fotó: illusztráció

Zsombor után most a szintén SMA beteg Noelért fogtak össze a nyíregyháziak, a kisfiú életét ugyanis csak a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintba kerülő Zolgensma mentheti meg. Anyák napjára a szervezők megható akcióval készülnek: adományozó napot fognak tartani a Simai út 18. szám alatt, hogy az ott befolyt összegből hozzá tudjanak járulni Noel gyógyulásához.

 

Már hetek óta zajlik a kupakgyűjtés és a licit, a szabolcsi megyeszékhely is összefogott az SMA beteg kisfiúért. Jaczkovicsné Csoma Enikő és Molnár Debora szervezésének köszönhetően megállás nélkül zajlik a gyűjtés, újabbnál újabb akciókat hirdetnek meg, hogy mihamarabb összegyűljön a 700 millió forint Noelnek. Most egy újabbat álmodtak: adománygyűjtő napot szerveznek május másodikára Nyíregyházán!

 

JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁRT SZERVEZNEK

 

– Idén anyák napja május másodikára esik, ezért arra gondoltunk, hogy ez egy tökéletes nap lehet az adománygyűjtésre – mondta el megkeresésünkre Jaczkovicsné Csoma Enikő szervező. – Még messze van a cél, hogy Noelnek összegyűljön a 700 millió forint, de mi nem adjuk fel, mindent megteszünk itt, Nyíregyházán is azért, hogy együtt elérjük ezt az összeget. Miközben folyamatosan zajlik a licit és a különféle akcióink, amikről az Együtt Noelért és Zsombiért Nyíregyházán és környékén csoportban részleteket is olvashatnak, máris itt van egy következő: május másodikán, a Simai út 18. szám alatt 10 és 17 óra között adományozó napot, egy úgynevezett Jótékonysági vásárt fogunk tartani. Lehet majd kapni virágot, ajándékcsomagot, dísztárgyakat, játékokat, valamint édességeket is, amikből a befolyt összeg Noelhez fog kerülni. Bízunk benne, hogy ez egy újabb hatalmas lépés lesz ahhoz, hogy Noel mihamarabb megkaphassa a 700 millió forintba kerülő génterápiát.