Megható! – Anyák napját tartottak a Szivárvány Idősek Otthonában
A Rotary Nyíregyháza Ifjúsági tagozata, az Early Act diákjai köszöntötték a Szivárvány Idősek Otthona lakóit anyák napja alkalmából

Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik gyermekük.

Örkény István gondolataival indult az anyák napi műsor az ifjú rotarysok előadásában. Nem az első szereplésük volt ezen a tavaszon, hiszen az Emmausban megérintette már őket az ünnep lényege. Az édesanya és nagymama jósága, szeretete jutott eszükbe a meghatott tekintetek láttán.   

Pintér Patrícia Rebeka és Bodnár Mirjam Éva elárulták:

Jó látni, ha elsírják magukat a műsoron. Szeretjük, ha tudunk segíteni másokon.

Elérzékenyültem, mert volt egy idős néni, aki pont azt mesélte el nekem, hogy az ő unokái nem látogatják, és ez nagyon elszomorított, hogy nem képesek megbecsülni azt a személyt, aki feltétel nélkül szereti őket.

A református egyház fenntartásában működő bentlakásos ápoló otthon lakói életének állandó és központi eseménye a hitélettel kapcsolatos. Most az áhítat után került sor a bensőséges ünnepségre. Egyeseknek ez a délelőtt jelentette az anyák napját, de több idős asszonyt is felkerestek vasárnap gyerekei és unokái.

Nem az a lényeg, hogy most május 5. vasárnap az első vasárnap, és anyák napja, és hozunk egy szál virágot vagy bonbont, hanem a szeretet a törődés, a ragaszkodás, a mely - ahogy a tiszteletes asszony is mondta -, a gyereke vagy unokája között már az élete folyamán kialakul. Én nagyon szeretem a gyerekeket, ide szokott elég gyakran jönni különböző korosztály, mert a Vasvári Gimitől kezdve az óvodásokig mindig jönnek. Egy március 15, egy nőnap egy anyák napja. Egy nyugdíjas klub is jár ide, és olyan tündéri szépek, hogy nagyon.

- így fogalmazott az egyik lakló, Schindler Ferencné.

S hogy mi a hivatása és hitvallása a Rotary ifjúsági tagozatának, arról az országos Early Act képviselő, Diczkóné Untener Mónika beszélt:

Az, hogy jóakaratot közvetítsünk az emberek felé, és ezért nagyon örülünk, hogy ezen a napon itt lehetünk a Szivárvány Idősek Otthonában, és az öregeknek egy kis műsorral kedveskedhetnek a gyerekek. Múlt héten elmentünk az Emmaus Otthonba, és nagyon megérintette őket, nagyon sok könnyes szemmel találkoztunk Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos a mai rohanó világban, hogy ezek a gyerekek lássák azokat az idős embereket, akikkel már nem nagyon tudnak törődni a hozzátartozóik, és egy kis boldogságot tudnak a lelkükbe vinni.

A Szivárvány Otthon lakóihoz a közelmúltban az áprilisi Közösségi Hét programjában a Budapesti Fesztiválzenekar is ellátogatott, és csodás kamarakoncerttel ajándékozta meg az idős korú közönséget. 

Kapcsolódó galéria

Anyák napi ünnepség a Rotary szervezésében