Meggyes nap a Sóstói Múzeumfaluban

Szabadtéri kemencében sült meggyes rétest kínáltak a Sóstói Múzeumfalu látogatóinak szombat délután. A gyümölcsös csemegén kívül más, meggyből készült ételt és italt is kóstolhattak azok, akik részt vettek a Múzeumfalu nagy rendezvényei közé bekapcsolódó Meggyes napon. Az esemény újdonság a skanzen kínálatában, megszervezésével könnyed szombat délutáni programot kívántak biztosítani a szakemberek a nyári turistaszezon látogatóinak.

 

Új színfolt a Múzeumfalu életében

 

Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, augusztus 20-án lesz a Múzeumfaluban legközelebb nagy rendezvény, az utolsó pedig Pünkösdkor volt. A kettő közé szerettek volna olyan programot szervezni, amely mind a turistáknak, mind pedig a városban élőknek biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

 

A sokoldalúan felhasználható gyümölcs

 

Az eseményen a meggynek, mint a megyében gyakran termesztett bogyós gyümölcsnek a sokoldalú felhasználhatóságát kívánták bemutatni az érdeklődőknek a hagyományok és a modern kor vívmányain keresztül. A háziasszonyok gasztronómiai bemutatókon, meggyel kapcsolatos előadásokon, a férfiak sör,- és pálinka kóstolón győződhettek meg az antioxidánsokban gazdag gyümölcs áldásos hatásairól.

 

Programok az egész családnak

 

A Meggyes napon nem csak a felnőttekre gondoltak a szervezők, a gyerekeket bábszínházi előadás, zenei programok és kirakodó várár fogadta. 16 órától pedig a Nyíregyháza környéki bokortanyák világát bemutató fotókiállítást tekinthették meg az érdeklődők az újlétai magtár épületében. A Meggyes nap zárásaként Tabáni István szórakoztatta a Múzeumfalu közönségét.

Mikita Eszter