Megerősített szolgálat

Az előző évek pozitív visszajelzéseit követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel együttműködve májustól péntek éjszakánként újra megerősített szolgálatot lát el Nyíregyháza területén. A fokozott jelenlét elsősorban a lakosságot zavaró és a szubjektív közbiztonságérzetet hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére irányul, illetve a szórakozni induló fiatalok biztonságát segíti. A közterületi szolgálat tervezésekor a hatóságok figyelembe vették az állampolgári bejelentéseket és a korábbi jogsértések jellemző helyszíneit.

 

SZÓRAKOZÁS KULTURÁLT MEDERBEN

 

Dr. Illés László, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, elsősorban a közterületek rendjének biztosítása hívta életre három évvel ezelőtt ezt a hármas együttműködést. A biztosított helyszíneknek és a környéken lakók nyugalmát szeretnék megőrizni, emellett persze a fiatalok szórakozását a megfelelő kulturált mederbe terelik. Megelőzik a verekedéseket, a garázdaságokat, a motiválatlan indokolatlan rongálásokat. Egy-egy ilyen ellenőrzött éjszaka előtt a polgárőrök eligazításra bemennek a rendőrkapitányságra, megismerik azt a rendőr járőrpárt, akikkel együtt fognak dolgozni. A váltásparancsnoknak folyamatos a kapcsolata a polgárőrség koordinációs irodájával, hogy az információk gyorsan eljussanak egymáshoz. A polgárőrök nyolc helyszínt biztosítanak, miközben a közterület-felügyelők a belvárosi központjukban figyelik a térfigyelő kamerákat, velük is folyamatos a kapcsolat.

 

MÁJUS 5-ÉN NYUGODTAN TELT AZ ÉJSZAKA

 

A pénteki megerősített szolgálatban legkevesebb 30 ember dolgozik együtt a biztonságért. Az első közös szolgálatra a középiskolai végzősök ballagásának éjszakáján, május 5-én került sor, amikor a szórakozni vágyó fiatalok biztonságát már megerősített közterületi jelenléttel szolgálták Nyíregyházán. Az ellenőrzött éjszaka nyugodtan telt, rendkívüli esemény, rendzavarás, illetve jogsértés nem történt.

Szoboszlai Tibor