Megérkeztek a védőfelszerelések a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba!

Tizenhárom raklapnyi egészségügyi védőfelszerelés érkezett a Jósa András Oktatókórházba péntek délelőtt. Az intézmény az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól több ezer egyszer használatos overallt, szájmaszkot, plexi védőpajzsot kapott. A kórházban COVID részleget alakítottak ki a járványra tekintettel és a felszerelések túlnyomó részét itt fogják felhasználni.  

Katonák és a kórház munkatársai együtt kezdték kipakolni az egészségügyi felszereléseket péntek délelőtt a kórház udvarán. A szállítmány egy teherautóval érkezett. A Kórházparancsnokság egyenruhásai a kórház főigazgatójával közösen bontották ki találomra a dobozokat, hogy meggyőződjenek róla, valóban a munkához, védekezéshez szükséges eszközöket tartalmazzák a dobozok.

Egyszer használatos overallokat, szájmaszkokat, plexi védőpajzsokat kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól. Ezeket főként a koronavírus-járvány elleni védekezésben fogják felhasználni. Nyíregyházán ugyanis egy úgynevezett COVID részleget alakítottak ki. Itt tudják ápolni a súlyosabb állapotba került, megfertőződött pácienseket és a részleg arra is alkalmas, hogy azok is megfelelő ellátást kapjanak, akik a koronavírus mellett, más krónikus betegségben is szenvednek. A felszerelést a kórház raktárába pakolták le, majd innen kerülnek az osztályokra.

28 koronavírusos a megyében

Hogy hány koronavírussal fertőzött beteget ápolnak a megyei kórházakban, arról pontos információ nincs. A hivatalos kormányzati weblap adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 koronavírussal fertőzött személy található. Nem hivatalos információ szerint a nyíregyházi kórházban több tucat pácienst ápolnak. Van köztük olyan, akiről már megállapították, hogy megfertőződött a vírussal és olyanok is fekszenek a COVID részlegen, akik laboreredményre várakoznak, de a tüneteik a vírus jelenlétére utalnak.

Kapcsolódó galéria

Megérkeztek a védőfelszerelések a kórházba