MEGÉRKEZTEK A CSEREDIÁKOK NYÍREGYHÁZÁRA

Toldi Zsuzsanna, az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram megyei körzetelnöke szerkesztőségünknek elmondta, Olaszországból, Thaiföldről, Belgiumból és Indonéziából érkeztek Nyíregyházára a középiskolás fiatalok.

- Voltak kisebb- nagyobb zökkenők az utazásuk során. Az egyik cserediáknak például az isztambuli reptéren ellopták az útlevelét és ezért hazatoloncolták. Ő csak ma csatlakozott a csoporthoz.

A körzetelnök hozzátette, minden cserediákhoz tartozik őrangyal, aki kiválóan beszéli az angol nyelvet, így ha bármilyen probléma adódna a fogadócsalád és a külföldi diák között, akkor az őrangyal segíthet majd ennek eloszlatásában. Az itt eltöltött idő alatt a fiatalok helyi középiskolába járnak, és magyar nyelvű órákon vesznek részt, így a tapasztalatok alapján néhány hónap alatt már egészen magabiztosan képesek megszólalni magyarul is.

FONTOS A NYELVTANULÁS

Az AFS-nek köszönhetően nemcsak külföldről érkeznek diákok Magyarországra, hanem innen is utaznak középiskolások külföldre. Ők 40 ország közül választhatnak. Jelenleg Törökországban és Spanyolországban tanulnak nyíregyházi diákok, tavaly pedig Olaszországban, Norvégiában és Amerikában voltak.

Toldi Zsuzsanna elmondta, már most jelentkezhetnek azok a diákok, akik kedvet kaptak ahhoz, hogy jövőre ők utazzanak ki külföldre cserediákként.
Jelentkezni a zsuzsanna.toldi@afs.org e-mail címen lehet.

Bruszel Dóra