Megérkezett a lehűlés – Kettészakadt az ország időjárása, Nyíregyházán még tart a hőség
Fotó: Illusztráció

Véget ért a kánikula, az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Mostanáig július elsején volt a legmelegebb, akkor 37,5 fokot mértek Tiszaalpáron, hétfőn viszont Derekegyházán 38 fokot mutatott a hőmérő.

Az éjszaka északnyugat felől erős, helyenként viharossá fokozódó széllel megérkezett a hidegfront. A lehűlés mostanra a Duna vonaláig jutott, kettészakítva ezzel az ország időjárását. Míg nyugaton alig haladja meg a hőmérséklet a 20 fokot, addig keleten kánikula van.

Az M1 tudósítói a Balatonról és Nyíregyházáról jelentkeztek be délelőtt és mondták el, milyen az időjárás.

A tikkasztó hőségnek véget vetett a megérkező hidegfront, Zamárdiban a hőmérséklet 20 fok felett alakult nem sokkal, sokakat azonban nem riasztott vissza ez az időjárás, többen fürdőztek és sétáltak a parton, azonban a fázósabbaknál már előkerült a kabát is. Az előrejelzések szerint záporok, zivatarok és további lehűlés várható a Balaton déli partján – közölte az M1 helyszíni tudósítója.

Nyíregyháza belvárosában a hőmérő 33 fokot mutatott, az előrejelzések szerint délután még melegebb lesz, 35 vagy akár 36 fok is lehet. A levegő hőmérséklete éjszaka sem csökkent 20 fok alá, ez várható hajnalig, illetve szerda délelőttig.

– mondta a közmédia tudósítója.

 

Forrás: hirado.hu