Megérkezett a karácsonyfa Nyíregyháza főterére

A tűzoltók segítségével vágták ki egy borbányai ház udvarán az idei nyíregyházi karácsonyi forgatag fenyőfáját. A vágás előtt egy daru kötéllel rögzítette az óriást, majd ezzel emelték át a szállító járműre. A közel félszáz éves, 16 méteres fenyő már kinőtte az udvart, ezért ajánlották fel a ház tulajdonosai. A fenyőt szállító jármű a tűzoltók kíséretében érkezett meg a Kossuth térre, ahol a NYÍRVV Kft. munkatársai már a nem hétköznapi méretű karácsonyfatalppal várták a belváros legfontosabb ünnepi díszét. A szakemberek újra a daru segítségével állították a helyére az óriási fenyőt a Takarékpalota előtt.

További képekért kattintson a fotóra!

A város karácsonyfája piros színű díszítést kap, és több, mint három kilométeres égősor világítja majd meg. A nézelődők azt is észrevehették, hogy a faházakkal már most kialakították a teret a karácsonyi forgatag fogadására. A Kossuth téren a Mikulásház, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet, míg a vásározók a Dózsa György utcán, illetve a katolikus templom és a szökőkút közötti területen árulhatnak.

 

ÜNNEPI FÉNYEK NOVEMBER 27-TŐL

 

Csipkés Norbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársa elmondta, az idei évben új Mikulásházat és 12 új faházat készítettek. Ezzel minden eddiginél gazdagabb lesz a kínálat, hiszen 45 helyszínen várják a látogatókat a karácsonyi ajándékok, fenyődíszek, kézműves alkotások, valamint az ételek és italok.
A vásár résztvevőit pályázati úton választották ki, a fő szempont az volt, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő standokat állíthassanak fel a belvárosban. Az ünnepvárás jegyében november 25-től január elsejéig várja színes vásári forgatag Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket. Az ünnepi fényeket november 27-én, advent első vasárnapján kapcsolják fel.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)