Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány is

Megérkezett hazánkba az újabb adag vakcinaszállítmány, ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyag érkezett – hangzott el az M1 Híradójában.

Kedden reggel már csaknem ötezer adagot ki is szállítottak a Semmelweis Egyetem gyógyszertárába. Eddig már közel 12 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltást. Jelenleg 25 oltóponton lehet kérni a frontvonalban dolgozóknak a vakcinát. Az oltópontok elérhetősége: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korhazi-oltopontok-elerhetosege-egeszsegugyi-dolgozok-szamara

Az új szállítmányból Kistarcsára, a Pest megyei Flór Ferenc Kórházba is érkezett. Az M1 helyszíni tudósítója elmondta: A kistarcsai kórház Pest megye legnagyobb egészségügyi intézménye, ahová 1950 adag vakcina érkezett, amely 975 egészségügyi dolgozó beoltását teszi lehetővé. A vakcinák tárolását már biztosították és néhányat már felhasználásra készítenek elő, azaz ma délután megkezdik az oltásokat.
Ez a protokollok szerint fog zajlani, tehát kikérdezik a pácienst az alapbetegségekről és allergiáiról, utána pedig megfigyelésre elkülönítik mintegy fél órára. Hazánkban eddig problémamentesen zajlottak az ilyen megfigyelések.

 

Forrás: hirado.hu / koronavirus.gov.hu