Megelőző óvintézkedésekről számolt be Lövei Csaba az MSZP irodájában

Szűk két héttel a választás előtt kért szót Lövei Csaba, aki az MSZP irodájában tartott sajtótájékoztatót, a sajtómeghívó alapján mint önkormányzati képviselőjelölt. 

Szerinte az ellenzéki összefogások jelöltjei úgy Nyíregyházán, mint országszerte mindenhol programról és tervekről beszélnek, ugyanakkor ő azt tapasztalja, hogy országosan az úgynevezett ellenérdekelt oldalról lejárató lehallgatások, videók kezdtek el terjedni. Megítélése szerint visszataszító kampány folyik, s bár Nyíregyháza kapcsán nem nevezett meg egyetlen konkrét kiadványt sem a mostani választáshoz kapcsolódva, úgy fogalmazott, ők megelőző, óvintézkedéseket tettek. Kikérték a képviselőjelöltek erkölcsi bizonyítványát és kérelmezték felvételüket a köztehermentes adózók listájára, valamint megbeszélést kezdeményeztek a rendőrkapitányság vezetőivel.

Lövei Csaba, önkormányzati képviselőjelölt elmondta:

Azt kértük tőlük, hogy az elkövetkező két hétben, a választásig valamennyi szórólapterjesztőt igazoltassák, főleg az éjszakai órákban, és az általuk terjesztett kiadványokról készüljön feljegyzés, valamint vizsgálják meg azt is, hogy található-e a terjesztett kiadványokon impresszum.