Megelőzik a bűnt a Szentimrés kisdiákok – Már ujjlenyomat-vételben is profik!

A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda És Alapfokú Művészeti Iskola alsós kisdiákjai bűnmegelőzési előadáson vettek részt.

Az ötlet egy beszélgetés során merült fel egyik tanulónk édesanyja részéről, aki amellett, hogy a rendőrség munkavállalója, az intézménnyel együtt rendkívül fontosnak tartja azt, hogy a gyerekek biztonságos környezetben nevelkedjenek. 

Az első és harmadik évfolyamos nebulók február 12-én hallhatták az előadást, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság, Nyíregyháza Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályáról érkezett Gurbán Csaba r. százados, bűnmegelőzési előadó, valamint Fintor Éva r. főtörzsőrmester nyomozó tartott. A bűnmegelőzési tanácsok olyan kitörő sikert arattak, hogy a második évfolyamosok máris jelezték igényüket az előadásra.

A február 12-i eseményen játékos formában szó esett a közlekedési táblák bemutatásáról, valamint az a közlekedés alapvető és nagyon fontos szabályainak megismertetése is megtörtént.

Ezt követően a gyerekek aktív bevonása mellett megbeszélésre került az idegen személyekkel történő találkozás, ennek során a kommunikációra és annak veszélyeire hívták fel a figyelmet, majd a rohamosan fejlődő világban az internet világáról és annak káros hatásairól is szót ejtettek.

A jókedvű beszélgetés után játékos formában a gyerekek legnagyobb örömére az ujjaikról és tenyerükről mintavétel levételére került sor, melyet mindenki haza vihetett megmutatni a szüleinek és testvéreinek.