Megcsörrent a telefon és felvette: Szia Anya! – És bumm, így lett a zenekar neve!

A Szia Anya! zenekar tagjai nem agyaltak túl sokat a formáció nevének kiválasztásánál. Nem dobáltak papírfecnikre felírt ötleteket egy kalapba, egyszerűen utolérte őket a sztori! Tényleg úgy történt, ahogy a cikk címe is mutatja: a gitáros, Zombor Marci éppen egy társaságban mesélt alakuló új zenekaráról, majd megkérdezték tőle, hogy ’Jó-jó, de mi lesz a banda neve?’. Na ekkor csörrent meg a telefonja és fel is vette: Szia Anya!


Nagy nevetés, de így született meg a lehető legjobb zenekarnév, amit egy ’gimis’ banda viselhet. Ráadásul büszkén!
Major Gábor (ének, gitár), Kovács Miklós (ének, basszusgitár), Zombor Márton (gitár), Fekete Bence (billentyűk) és Szekrényes Balázs (dobok). Ezek a fiatal, nyíregyházi srácok alkotják a Szia Anya! zenekart. Kovács Miklós basszusgitárossal beszélgettem:


Mi vagyunk az irány, nem egy-egy zenei stílus. Saját magunk letükröződése a zene, amit alkotunk. Ráadásul úgy alkotunk, hogy nem agyalunk. Jönnek a témák és a riffek, sokszor egy-egy jammelésből alakulnak a dalok és így jönnek a szövegek is. Természetesen, nem görcsösen, matekolás nélkül.

Kovács Miki 12-13 évesen kezdett el gitározni, pár év után pedig basszusgitáros (is) lett. Ráadásul jó basszusgitáros. Ezt bebizonyítja az érdeklődőknek december 14-én este, hiszen a Szia Anya! zenekarral a Club Hollywood-ban játszik majd. Érdemes őket meghallgatni, a Karmapirin és a Kelet Brass Band is fellép majd!

Kovács Miklós pedig nemcsak a Szia Anya! zenekarban játszik. Saját nevét viselő zenekarában is kiteljesedhet és szólóban is zenél, énekel. Legutóbb például a Like 4 Tehetségkutatóban lett különdíjas ifjúsági ének kategóriában, Egyedül című dalával, amely részlete így hangzik:

„Úgysem tudják a választ, kettőt, hármat, négyet…
úgyis mindegy a horizont peremének,
az utolsó darabka fénynek.
És hiába mondod, hogy félek,
ha nemet mondani nem lehet,
kezdjünk együtt egy újabb életet.”

Szerző: R.

Fotók :Kenéz Ica, Szabó Éva