Megállítható a lengyel armada? Jön az U19-es EB döntő!

Hogy mi a közös Milík, Lindback, Zmarzlik és Bjerre között? Mindannyian nyertek korosztályos Európa-bajnoki címet, később pedig a legjobbak között is remek eredményeket értek el. Nem túlzás, a jövő bajnokai érkeznek rövidesen Nagyhalászba! 

Rövid szünet után szeptember 17-én újra felbőgnek a motorok, a Speedway Ringen rendezik az U19-es salakmotoros EB döntőt. Három elődöntő után kialakult a mezőny, és a legnagyobb létszámban Lengyelország képviselteti magát. Hat (!) fiatal tehetség érkezik a lengyelektől, Jakub Krawczyk, Damian Ratajczak, Kacper Grzelak , Wiktor Przyjemski, Franciszek Karczewski és Oskar Paluch, azaz a mezőny több mint harmadát lengyelek alkotják. Nem véletlenül jelentkezett be az egyik lengyel TV társaság, hogy szeretné közvetíteni a nagyhalászi döntőt. Jó esélyük van arra, hogy két év szünet után ismét aranyérmet szerezzenek. Aki ezt szeretné megakadályozni, az a címvédő lett Francis Gust, aki ismerheti a pályát, egy éve indult már Nagyhalászban, és akkor negyedik lett. Számolni kell a skandinávokkal is, Dániából három motoros, William Drejer, Jesper Knudsen és Nicolai Heiselberg kvalifikálta magát a döntőbe, a norvég Mathias Pollestad és a svéd Casper Henriksson is a dobogóért küzdhet. A szlovén Anze Grmek is járt már a Speedway Ringen,a német Gyer Erikma Bachnyber és Norick Blödorn pedig meglepetést okozhat. A magyar szövetség Füzesi Richárdnak adta meg a szabadkártyát.


Egy szó mint száz, komoly mezőny érkezik, és kérdés, megállítható-e a lengyel armada? A pálya tökéletes állapotban van, a hétvégén edzéslehetőséget is biztosítottak a salakmotorosoknak, szeptember 17-én pedig jöhet az U19-es finálé.

Start: 15 órakor!