Még tart az Örökbefogadói Hétvége az Állatbarát Alapítványnál!
Örökbefogadói Hétvége az Állatbarát Alapítványnál!
Még tart az Örökbefogadói Hétvége az Állatbarát Alapítványnál!

Kutya, macska, pöttöm vagy óriás, kölyök vagy éppen örökifjú… az Állatbarát Alapítvány a minap számot vetett. Május 15-én 209 kutyusuk volt 140 férőhelyen! 16 kutyát fogadtak örökbe a hónap közepéig, viszont ennél jóval több érkezett a Csatorna utcára két hét alatt.

A bent lévő állatok többsége nagyon fiatal. 33 kutya hat hónap alatti, 22 eb pedig 6-12 hónap közötti. Az Állatbarát Alapítvány munkatársai és önkéntesei remélik, hogy az apróságok nem ott nőnek majd fel, szeretnék, ha minél több tanítható, okos, kedves, oltott és chipes, féreghajtott eb gazdásodna, akár ma, hiszen még tart az Örökbefogadói Hétvége! Ma 16 óráig várják az érdeklődőket! Novák-Hajtó Éva menhelyvezető elmondta:

 

Hazánkban egyelőre még nincs teljesen 'divatban' az örökbefogadás; a nyugat-európai országok többségében azonban már nem a fajtatiszta, vásárolt eb a legcukibb. Egyre több helyen lett 'menő' örökbefogadni egy utcára kitett 4-5 hónapos kutyust vagy éppen egy öregedő, látássérült ebet. A segíteni akarás egyre erősödik, mi bízunk abban, hogy térségünkben is. Az örökbefogadásnak van egy jelképes díja, persze előtte többször érdemes találkoznia a leendő gazdinak 'kiválasztottjával', közben pedig mi beszélgetünk az örökbefogadóval, akit megkérünk, töltsön ki egy kérdőívet és mutasson néhány fotót az állat leendő otthonáról, tartási körülményeiről. Utána pedig jöhet a szerződés, a tényleges örökbefogadás!

Ha valakinek azonban már van otthon például 3-4 kutyusa és már nem tudna több négylábút hazavinni, akkor van lehetőség virtuális örökbefogadásra. Ezzel is segítséget nyújthatunk az Alapítványnak. De a munkatársak az önzetlen, önkéntes segítséget is szívesen veszik: például sétáltathatjuk a menhelyes kutyusokat, de a tárgyi adományoknak is örülnek – a Csatorna utcán többek között építőanyagokat, plédeket, takarókat, állateledelt és háztartási gépeket is elfogadnak felajánlásként.

 

Szerző: Rutkai