Még nem kapott licencet a Szpari
A Nyíregyháza Spartacus egy 2010-es játékos feljelentése miatt nem kapott rajtengedélyt az NB I-re. A klub fellebbez.

A Licencadó Bizottság első fokú döntése értelmében öt elsőosztályú csapat – Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskemét, Nyíregyháza, Lombard Pápa – nem kapott engedélyt az induláshoz a következő szezonra. A Szpari egy öt évvel ezelőtti ügy miatt került a listára. Diego Balbinot, aki 2010-ben a csapat játékosa volt, feljelentette a FIFA-nál az együttest, mert tartozott neki a Nyíregyháza Spartacus. A klub jelenlegi tulajdonosa már rég átutalta a tartozás összegét, de az erről szóló igazolás még nem érkezett meg Brazíliából. A Szpari fellebbez, és május 26-áig beszerzi a játékostól a szükséges papírt, mely bizonyítja, hogy valóban kifizette a klub az összeget.

– Tesszük tovább a dolgunkat, holnap is tárgyalunk az utánpótlás ügyében az önkormányzattal, a csapat pedig készül a hétvégi meccsre – mondta Révész Bálint tulajdonos, aki biztos abban, hogy jövőre is NB I-es lesz a csapat.

Az MLSZ rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy legkésőbb 2017-től 12 csapatos lesz az NB I, de a fellebbezések elbírálásának következtében akár már most is csökkenhet a létszám. Arról is döntött a szövetség, hogy megszűnik a Ligakupa, és az élvonalbeli csapatok az NB III-ban szerepeltethetik fiókcsapatukat. Változik a Szerencsejátékból érkező támogatás rendszere is. Az MLSZ azokat a klubokat premizálja, ahol a külföldi játékosok száma nem haladja meg a hét főt a keretben, a pályán pedig a három főt. A magyar játékosok közül jövőre minimum kettőnek pályán kell lennie, illetve azok a csapatok, amelyek a nemzetközi kupákban szerepelnek, tíz nem hazai futballistát foglalkoztathatnak, a pályán pedig ötöt. Szintén módosítás, hogy a Magyar Kupában az NB I-es csapatok csak a legjobb 16 között találkozhatnak egymással a következő szezonban.

D. L.