Még mindig keresik a világ legjobb palacsintáját!

Valódi kincseket hoztak zelkes elsősök a színháznak szerda délután. Annyira megtetszett nekik A palacsintás király, hogy a darabot még bábos formában is elkészítették. Az igazi meglepetés azonban két tortásdobozban kapott helyet. Amikor kinyitották őket, kiderült, kézzel készült művészi palacsintaimitációk lapulnak benne. A gyerekek azt is elárulták, hogy készítették a szemet gyönyörködtető, de emberi fogyasztásra azért nem ajánlott különlegességeket.

– Lefestették vízfestékkel, hoztak ragasztót és még gipszet, olyan gipszet, amit sellő- és csillámporral leszórtuk, ahhoz kellett a ragasztó – mondta el Nagyváti Sára Erzsébet, az egyik elsős.

A gyerekek tanárnénije azt is elmondta, hogy az elsősöknek először filmen mutatták meg A palacsintás királyt, ezt követően pedig elvitték őket színházba is. Az élmények hatására láttak munkához. Mivel a történet szerint 77 palacsintát kell készítenie Katicának, az volt a tervük, hogy ők is ennyit gyártanak.

[REKLAM]

– 51 darabot sikerült csinálnunk, nem tudtuk megcsinálni mind a 77-et, mert a betűtanulás végén vagyunk, így aztán a munka mellett a szabadidőnkben a palacsintagyártással töltöttük azt a pici maradék időt, ami még a rendelkezésünkre állt – tette hozzá Szabó Lászlóné, tanítónő.

A Zelk mellett számos iskolából érkeztek már különleges palacsintás pályaművek a színházba. A népszerű gyermekdarab bemutatójával párhuzamosan ugyanis pályázati felhívást tettek közzé. Arra kíváncsiak, hogyan képzelik el a gyerekek a világ legjobb palacsintáját. Az eredeti tervek szerint február 26-áig lehetett volna leadni a pályaműveket, de több iskola jelezte, a határidőig nem készülnek el az alkotásokkal.

– Március 1-jéig meghosszabbítjuk a pályázást, behozhatják személyesen, elküldhetik postán. Igazából ez az osztály is, mivel nagyon sok mindent hoztak, eljöttek személyesen, hogy mindent el tudjanak hozni a saját kis kezükben. Nagyon sokan csak leteszik a portán – mondta el Árgyellán Edina, a színház sajtóreferense.

Az is kiderült a színházban, hogy a pályázat majdani nyertesei valódi dínom-dánomra készülhetnek. A darab szereplőivel közösen mehetnek el egy nagyszabású palacsintás bulira.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Harsányi Zoltán)