Még mindig focilázban Nyíregyháza!

Több százan gyűltek össze szombat délelőtt az állatparkban, hogy megnézzék, mit jósol a magyar–izlandi meccsre Morgó, a kék szárnyú arapapagáj. A madár a nagyszámú közönségtől picit megilletődötten lépett a közönség elé. Aztán néhány pillanatig úgy látszott, nem is hajlandó jósolni. Trénere biztatására azonban belekezdett a produkcióba. 

– Egy olyan madárról van szó, akinek szűz csőre van úgymond, még soha nem sorsolt és kíváncsiak vagyunk, izgulunk, hogy melyik kártyát fogja kihúzni. Amit látni fogunk, hogy a tréner berakja két fehér borítékba az izlandi és magyar zászlót, Morgó pedig eldönti, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést – kommentálta a papagájprodukciót Révészné Petró Zsuzsanna, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Morgó végül gondolkodás nélkül választotta ki azt a borítékot, amiben a magyar zászló lapult, és így bizton lehetett remélni a nemzeti 11 győzelmét.

 

 

Egy tűt sem lehetett leejteni

 

 

Szombat estére a nyíregyházi vendéglátóhelyek megteltek, minden szurkoló a kivetítők és a tévék előtt foglalt helyet, és izgatottan várták a meccset. A magyar csapatért szorító nyíregyháziak kedvét a 11-es, majd az ebből szerzett korai vendég előny sem vette el, az egyenlítésnél pedig szinte felrobbant Nyíregyháza. A kiharcolt döntetlen most felért egy győzelemmel.


 

„A portugálok ellen is kemények lesznek!”

 

 

A látottak alapján a Szpari egykori sztárja, Moldván Miklós is azt mondja, a csapat a portugálok ellen is keményen fog küzdeni.

– Ha mi harmadikok vagyunk, akkor a németekkel vagy a spanyolokkal játszunk. Ha azonban ikszelnénk a portugálok ellen, csoportelsők lehetnénk, és akkor jöhetne egy Wales vagy Észak-Írország, akikkel egyforma szinten van a csapat és akkor még tovább léphetnénk – fejtette ki Moldván Miklós.

Hogy hányadik helyen végez a csapat a csoportban, az szerdán este derül ki. A portugálokkal 18.00 órakor mérkőzik meg a válogatott.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)