Még lehet jelentkezni!

2015 decemberében született egy kormánydöntés, amelynek értelmében egy felsőoktatásba jelentkező összesen hat helyre pályázhat. Az első háromért fizetni sem kell, a többiért pedig 2 ezer forintos kiegészítő díjat kell befizetni.
A továbbtanulni kívánóknak a február 15-ei határidőt kell betartani, akkor éjfélig küldhetik el a jelentkezésüket.

 

Jelentkezni csak elektronikus úton lehet!

 

Csizmadia Valéria, a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjának a vezetője elmondta, a jelentkezéseket csak elektronikus formában a www.felvi.hu-n, az E-felvételiben lehet megtenni. Hozzátette, a jelentkező rendelkezésére álló, meglévő dokumentumokat be kell scannelni, a jelentkezés ellenőrzése után pedig, akinek nincs ügyfélkapuja, a hitelesítő adatlapot ki kell nyomtatni, aláírni és postai úton eljuttatni február 23-áig az Oktatási Hivatalba.


Új szakok a meglévők mellett

 

A Nyíregyházi Egyetem a 2016/17-es tanévre 89 szakra, szakpárra hirdetett képzést. 19 alapképzési, 8 felsőoktatási szakképzési szakra, 15 mestertanári, 2 diszciplináris mesterképzési szakra és osztatlan tanári szakra jelentkezhetnek. 13 szakon 49 szakpáron tanulhatnak a hallgatók. Az egyetem 2016. január 30-ai kiegészítésében megjelent a kommunikáció és médiatudomány szak, alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben. Mellette a duális képzésben meghirdetett szakok száma hárommal megnőtt a Nyíregyházi Egyetemen a tavalyi tanévhez képest. A gépészmérnöki alapképzési szak mellett a gazdálkodási menedzsment szak, közlekedésmérnöki, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szakot is meghirdetik idén a felsőoktatási intézményben.

 

Végső döntés: július 26.

 

A február 15-éig beérkezett jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal dolgozza fel, áprilisban pedig már minden jelentkező megtekintheti saját e-felvételijében, hogy milyen szinten áll a jelentkezésének a feldolgozása. A végső döntés július 26-án várható, ezt követően kapnak határozatot a jelentkezők abból az intézményből postai úton, ahová felvételt nyertek.

M. E.