Még lámpát is adtak ajándékba a rendőrök

Megváltoztak az út és látási viszonyok, az autósok bátrabban, gyorsabban hajtanak. Ezt mondja a rendőrség. Azt is hozzáfűzik, a jobb időre is érdemes felkészíteni a gépjárműveket. Ellenőrizni kell a gumiabroncsok, ablaktörlők állapotát, a folyadékszinteket és a fényberendezéseket.

 

Olajpálca rendőrkézben

 

Szombaton a megyei baleset-megelőzési bizottság tagjaik saját maguk ellenőrizték az autókat. A nemzet Közlekedési hatóság szakembereivel együttműködve vették górcső alá a nyíregyháziak autóit. – Szerencsére igazán komoly hibával nem találkozunk. Az igazán komoly hiba a fékeknek a hibája. Ami inkább jellemző, az egy-egy izzónak a kiégése, például a rendszám tábla megvilágító izzó, azt nem nagyon vesszük észre, hogy világít-e vagy sem. Sajnos van úgy, amikor a rögzítő fék, a kézifék nem fog elég hatásosan, ez is nagyon fontos bár Nyíregyháza elég sík vidék, de nem jelenti azt, hogy nem mennek majd hegyvidékre nyaralni, ezért érdemes megnézetni a gépjárművet, megcsináltatni – mondta el Szikszai Tihamér, címzetes r. ezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság elnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

Olyan sok autós jött átvizsgáltatni a járművét, hogy még sorba is kellett állni szombaton a pláza parkolójában. Volt, aki a műszaki vizsga előtt nézette át a kocsiját. Persze nemcsak a gépjárműveket, a bicikliket is átnézték a rendőrök. Sokan azért hozták el a kerékpárjukat, hogy tanácsot kérjenek; milyen felszereléssel kell ellátni, hogy ne kapjanak büntetést. A biciklisek legnagyobb meglepetésére, akinek nem volt most a rendőrségtől még lámpát is kapott.

 

Évente kétszer, de lehet többször is...

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság évente kétszer tavasszal és ősszel szervezi meg a járművek átvizsgálását. Ilyenkor nem kell félni a büntetésektől sem, hiszen csak tanácsot adnak a résztvevőknek.

Z. Pintye Zsolt  

(Fotók: Szarka Lajos)