Még él a pályázat!

Egyre nagyobb az érdeklődés a számítástechnikai gépek iránt a Digitális Magyarország Program nyíregyházi koordinátora, Oláh István szerint. Azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy többen nem gondolták, hogy maguk is beadhatják eséllyel a pályázatot, pedig a program kiírása szerint érintettek. – Eddig a nyugdíjasok viszik a prímet, nagyon aktívak, aminek nagyon örülünk, de természetesen várjuk a többi célcsoport tagjait is.

 

Személyesen vagy neten

 

Mint a programkoordinátor elmondta: Nyíregyházán a Luther u. 3. szám alatti irodában 10-től 19 óráig várják a pályázókat a képzett segítők, Nyírturától Újfehértóig pedig az E-Magyarország pontokon kaphatnak felvilágosítást, de természetesen, a projekt szellemének megfelelően, mindez a világhálón keresztül is megtehető, a www.emagyarorszag.hu/nyiregyhaza weboldalon, s ha egyik sem megoldható, további információkért hívható az ingyenes zöldszám: 06-80/512-512.

 

Beszerzendő dokumentumok

 

Csupán egyvalamire kell figyelni az egyébként egyszerűsített, bárki által könnyen kitölthető adatlap benyújtásánál: mégpedig a pluszban beszerzendő dokumentumokra. Ilyen például a jövedelemigazolás, vagy a nyugdíj, illetve munkanélküliség tényének igazolása.

 

Segít felvenni a ritmust

 

A jövőre kiértesített nyerteseknek egy képzés is kapcsolódik majd a gépek használatához, hiszen, mint Oláh István újra megfogalmazta, a laptop, amit használatra kapnak, nem cél, hanem eszköz, ami segít felvenni a digitális világ ritmusát, a világhálón való eligazodást, és akár a munkahelykeresést.

 

Ők pályázhatnak december 30-áig:

 

– a nagycsaládosok,
– a gyermeküket egyedül nevelő szülők,
– a nyilvántartott álláskeresők és közfoglalkoztatási programban részt vevők,
– a 45 év feletti munkavállalók,
– a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élő személyek (utóbbiak segítőikkel együtt is érkezhetnek),
– valamint az aktív idősek (egyszerűbben: nyugdíja­sok) tölthetik ki az adatlapokat azért, hogy ingyenesen eszközökhöz jussanak.