Még az út elején vagyunk – meglepetés volt a Spartacus három érme

Mindössze néhány hónapja annak, hogy megalakult a Spartacus Torna Club. A lányok azóta folyamatosan készülnek, a diákolimpián pedig már sikerült érmet is szerezni. Az első nagy megmérettetés azonban Prágában, a Cseh Openen volt, ahol a nyíregyházi aerobikos lányok egy arany és két ezüstérmet szereztek.

- Reménykedtünk abban, hogy jó eredményeket érünk el, de még az út elején vagyunk, ezért arra nem számítottunk, hogy érmeket is szerzünk. A gyerekekben megvan a tehetség, csak meg kell találni a módját, hogy kiaknázzuk azt. Elindultunk egy úton, biztos vagyok abban, hogy lesz olyan amikor csalódottak leszünk egy-egy verseny után, de a munka mindig meghozza a gyümölcsét, így dolgoznunk kell tovább – mondta Hubacsek László vezetőedző.

A gyerekek egy másik klub színeiben már korábban is indultak versenyeken, volt nemzetközi tapasztalatuk is, ez a mostani siker mégis nagy lökést adhat.

- Magasra tettük a lécet ezzel az eredménnyel, mostantól az a cél, hogy a többi verseny is hasonlóan jól sikerüljön. Persze az is benne van a pakliban, hogy legközelebb nem nyerünk érmet, akkor viszont tartani kell majd a lelket a gyerekekben. Az első szülői értekezleten azt mondtuk, hogy négy év munka kell a sikerekhez, az, hogy fél év után érmeket szereztünk, le a kalappal. Ehhez a szülők is nagyban hozzájárultak, nélkülük nem menne, köszönet érte – mondta Takácsné Gál Krisztina edző.

A lányok nagyon lelkesen várták a versenyt, és bíztak a sikerben, de a Cseh Opent részben edzésnek is tekintették.

- Nem gondoltam, hogy érmesek leszünk, úgy mentünk oda, hogy készülünk a Magyar Kupára, és ez egy állomása ennek a folyamatnak. Izgultam a verseny előtt, sok néző volt, de jól sikerült, és nagyon örültünk a végén – mondta Révész Valentina, aki ezüstérmes lett.

Gaál Petra duplázott, egy ezüst mellett egy aranyat is hozott Prágából.

- A sportaerobik érem után jött az aerodance, ahol felszabadultan indulhattunk, ráadásul itt nincsenek kötelező elemek, így kicsit könnyebb. Jól versenyeztünk, és újból dobogóra állhattunk – mesélte Gaál Petra.

A csapat most a Magyar Kupára készül, ahol még erősebb lesz a mezőny, sok válogatott sportolóval. Ki tudja, talán ott is meglepetést okoz majd a Szpari...