Mediterrán dallamok az újévi koncerten

A 29. alkalommal nyitják meg nagyszabású koncerttel az újévet Nyíregyházán. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a város egyik kiemelten támogatott együttese, arany minősítésű, nívódíjas zenekar, amely fontosnak tartja a hagyományok ápolását, és azt, hogy komolyzenével, de szórakoztató dallamokkal várja az újév első napján a nyíregyháziakat.

– Bakó Leventéék a kultúrát úgy terjesztik, hogy nemcsak egy szűk rétegnek próbálják „eladni”, hanem minél szélesebb körrel igyekeznek megismertetni – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. – Ők voltak azok, akik nyáron egy flash mobot csináltak a Kossuth téren, amit nem egyszerű létrehozni egy fúvós zenekarral. A koncertjeik is mindig változatosak, folyamatosan új és új utakat keresnek, de nemcsak a fúvósok, hanem a majorettek is, úgyhogy, szerintem mi sem jobb, mint az újévet egy könnyed hangvételű, ámde mégis komoly zenével kezdeni.

 

KONCERT A MEDITERRÁN JEGYÉBEN

 

Az évi újévi koncerten Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas trombitaművész, karmester vezényletével csendülnek fel francia és olasz zeneszerzők művei.

További képekért kattintson a fotóra!

Most a mediterrán jegyében készítettünk klasszikus és könnyűzenei műsort, ahol Bizet Carmen című operájának részletétől kezdve egészen a Saint Tropez-i csendőrök méltán híres dallamáig sok minden elhangzik – mondta Bakó Levente. – Most francia és olasz zeneszerzők műveivel töltjük az újévi hangversenyt.

 

FRANCIA ÉS OLASZ MŰVEKET HALLHAT A KÖZÖNSÉG

 

Az újévi koncerten többek között felcsendül Kéler Bélától a Francia vígjáték, Fucsik Álomkép keringője, a Parasztbecsület Intermezzoja, a Monti Csárdás, a Párizsi karnevál és egy részlet Rodrigez gitárversenyéből. A zene mellett a koncerten a látvány is nagy szerepet kap, közönség elé lépnek a Szabolcsi Koncert Fúvós Zenekar majorett csoportjai, a Fanat-X Tánccsoportból újjáalakult társastánc csoport és fellép a Primavéra Balettegyüttes. Az újévi koncertre január 1-jén délután 5 órára várják a közönséget ezúttal a Bem József Általános Iskolába. A belépő jegy ára 1000 forint, a 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)