MediBall a testnek és léleknek

Minden kedden 18 óra 30 perckor várják a MediBall-edzők az érdeklődőket a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermébe. Az egyórás program az egész testet átmozgatja, ellazítja és játékos jellegével energiával is feltölt.

 

EGYRE NÉPSZERŰBB A MEDIBALL

 

Közel 40 fő látogatott el ezen a héten is a MediBall-edzésre, kisiskolásoktól kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig. A családias hangulatú alkalom minden életkorban ajánlott, tudtam meg az egyik edzőtől. – A gyerekeknek inkább játék a MediBall, de abszolút lehet sportként vagy szabadidős tevékenységként tekinteni rá, sőt versenysport variációja is van, mozgás és képességfejlesztés egyszerre. A Mozdulj Nyíregyháza! hároméves fennállása óta egyre többen járnak az órákra, és ami a legfontosabb, egyre vegyesebb korosztály – árulta el Szilágyi Máté.

 

ELLENSZER A STRESSZRE

 

A MediBall kézmozgást elsajátító gyakorlatok után halk, nyugtató zenére utánozták a résztvevők Szilágyi Máté mozdulatait. Lassabb, gyorsabb ütemű feladatok, illetve egyensúlygyakorlatok váltották egymást, és a páros labdajáték sem maradhatott el, szerves része az órának. És hogy a szórakozáson kívül mit is kapunk egy ilyen edzéstől? – Manapság a stressz népbetegségnek számít, ami izomfeszüléssel jár, a MediBall pedig pont erre nyújt megoldást. Ezen kívül a fiatalabb korosztálynak kiváló koncentrációfejlesztő gyakorlat. A fizikai és mentális egészségre egyaránt hatással van, erre tökéletes példa az egyik állandó résztvevőnk. Ő egy fogyatékossággal élő sportolónk, aki közel 6-7 éve hódol a MediBallnak és lenyűgöző fejlődési folyamatokon ment keresztül – avatott be Szilágyi Máté, aki immár 6 éve oktatja ezt a mozgásformát.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)