Mától árusítják a színházjegyeket a VIDOR Fesztiválra

Sós süteménnyel és zsíros kenyérrel fogadta a Móricz Zsigmond Színház Szervező Irodája azokat, akik az Országzászló téren sorban álltak, hogy jegyet váltsanak a VIDOR Fesztivál színházi előadásaira. Hosszú volt a sor, idén is sokat kellett várni, ezért gondoltak arra, hogy megvendégelik őket. Voltak, akik minden évben órákat áldoznak arra, hogy megnézhessék a kiválasztott előadásokat.

– Minden évben várjuk a VIDOR Fesztivált, ez nekünk minden évben egy jó nyári program. Szeretjük a színházat, az előadásokat – mondta Molnár Tiborné.

 

SZERDÁTÓL INTERNETEN IS LEHET JEGYET VÁLTANI

 

Augusztus 26-ától szeptember 3-áig tart a 15. VIDOR Fesztivál. Kilenc nap alatt 16 kőszínházi előadást láthat a nagyközönség. Ebben az évben a megszokottnál korábban kezdte meg a Móricz Zsigmond Színház a VIDOR Fesztivál színházjegyeinek árusítását. Az első két napon még csak a jegyirodában lehet megvenni a belépőket, később erre már az interneten is lehetőség nyílik.

– Ahogyan a téren látható, most is nagy az érdeklődés a VIDOR Fesztivál színházi előadásai iránt – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője. – A szabály az, hogy egy ember hat jegyet vásárolhat, de az online felületek megnyitása után ez a korlátozás megszűnik. Kedvezni szeretnénk azoknak a vevőknek, akik személyesen vásárolják meg jegyüket, hétfőn és kedden csak nekik van lehetőségük a belépők megváltására, csak szerdától nyílik online vásárlására lehetőség.

 

9 NAP, 16 SZÍNHÁZI ELŐADÁS

 

A nyíregyházi szakemberek az ország 50 színházának ajánlatából választották ki azt a 16 előadást, amely bekerült a 15. VIDOR Fesztivál programjába. A közönség az évad legszórakoztatóbb, leghumorosabb produkcióit láthatja. A József Attila Színház A három sárkány című előadása nyitja meg a színházi versenyprogramot, de látható többek között Rejtő Jenő A szőke ciklon című műve a Játékszín előadásában, a Katona József Színház társulatától Shakespeare Ahogy tetszik című színdarabja, a Vígszínház pedig Spiró György Kvartettjét mutatja be. A jubileumi VIDOR Fesztiválon is népszerű színészek lépnek közönség elé. Itt lesz többek között Hernádi Judit, Ónodi Eszter, Börcsök Enikő, Györgyi Anna, Dobó Kata, Kern András, Hegedűs D. Géza, Szerednyey Béla, Csonka András, Mucsi Zoltán és Scherer Péter is.

F. A.