Maszkabál a Kincskereső Óvodában
A nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda Kincskereső Tagintézményébe is megérkezett az év egyik leginkább várt időszaka, a farsang. Az óvodapedagógusok, csemeték és szüleik hetekig készültek a maszkabálra, mely fergeteges hangulatban zajlott.

– A gyerekek évről évre egyre jobban várják a farsangot, sokan már napokkal korábban csak a jelmezükről beszélnek. A programunk általában jelmezbemutatóval kezdődik, ezt versenyjátékok, táncos mulatság és eszem-iszom követi. A legnépszerűbb játékok a seprűtánc és a székfoglaló, de az ügyességi feladatokat, és a finomság-evő versenyeket is nagyon szeretik a gyerekek. Idén első alkalommal pedig néhány szülő is csatlakozott hozzánk, természetesen jelmezben – árulta el Homonyik Erika intézményvezető.

 

A MODERN JELMEZEK MELLETT HAGYOMÁNYOS VARIÁCIÓK IS MEGJELENTEK

 

Színesebbnél színesebb maskarákat öltöttek magukra a nyíregyházi „kincskereső” óvodások. A legkisebb Zümi csoportban Pókember volt az abszolút kedvenc, de kis hercegnőkből sem volt hiány. A Micimackó csoport középsősei már a mesék birodalmába utaztak jelmezeikkel. Palicz Dóra (4) boszorkánynak, Izsai Korinna (4) pedig a Jégvarázs Elza hercegnőjének öltözött, és azt is elárulta, nagyon szeret énekelni, kedvence pedig a már említett mese betétdala, a Legyen hó. A Bambi és a Csibe csoport legnagyobbjai jelmezénél csak a fantázia szabott határt: karate mesterek, Zöld Lámpások, Minnie egerek, Hófehérkék és balerinák táncoltak körbe-körbe. Lengyel Bálint (6) a televíziós műsorok miatt döntött úgy, hogy rendőr lesz, és később talán nem csak jelmezes, hiszen ő is szeretné megvédeni az embereket, akárcsak barátja, Gergely Huba (6), aki katonai szettben védelmezte a csoportot.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)