Jogi Klinika
Lezárult a „Jogi Klinika” elnevezésű gyakorlati képzés, amely a „Fenntartható fejlődés” program keretében a Nyíregyházi Törvényszék és a Debreceni Egyetem Jogtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás alapján valósult meg a 2016/17-es tanév I. félévében.

A joghallgatók gyakorlati oktatásának elmélyítése érdekében a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság gyakorlati helyet biztosított három hallgató számára.

Dr. Tass Edina, a közigazgatási és munkaügyi bíróság elnöke lehetővé tette, hogy a hallgatók tárgyalásokat látogassanak, valamint dr. Szabóné dr. Bubrik Katalin és Juhászné dr. Bartha Ildikó bírónő vezetésével végig követhették az ügyeket, megismerhették a bírói munkát. A hallgatók heti két órát töltöttek a bíróságon, közel 40 tárgyaláson vettek részt, s az instruktor bírók irányításával aktívan közreműködtek egy-egy jogvita eldöntésének lehetséges megoldásaiban, betekintést nyertek az eljárási szabályok gyakorlatban történő alkalmazásába.

A 2017. február 14-én megtartott kerekasztal beszélgetés keretében a bíróság képviselői és az egyetem oktatói értékelték az együttműködés tapasztalatait.

Dr. Fézer Tamás habil dékán helyettes, egyetemi docens kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja ezt a fajta képzési módot, amely közelebb hozza a bíróságokat a joghallgatókhoz. Reményét fejezte ki abban, hogy a jövőben folytatódni fog az ilyen jellegű együttműködés a törvényszékkel.

A féléves képzés befejeztével a hallgatók „Emléklapot” vehettek át a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság képviselőitől.

Nyíregyházi Törvényszék