Másodszor Djokovic ellen - Fucsovics Márton a világ egyik legjobbjával szemben

 Sokan emlékezhetnek a US Openre, amikor először lépett pályára Novak Djokovic ellen Fucsovics Márton. Akkor a nyíregyházi teniszező ugyan 3-1-re kikapott a nagy hőségben, de remek mérkőzést vívtak a felek. Ezúttal Dohában találkozott a két játékos, és az már a meccs előtt eldőlt, hogy Fucsovics az első fordulóban aratott győzelmének köszönhetően a karriercsúcsot jelentő 35. helyre lép előre a világranglistán, győzelem esetén pedig a top harmincba kerülhet. 

Az első szettben 4-4-ig mindkét fél hozta adogatását, ekkor azonban elvette Djokovic adogatójátékát Marci, majd hozta a sajátját, így 6-4-re - remek játékkal - nyerte a játszmát! A második felvonásban is 4-4 után dőlt el a szett, Djokovic hozta szerváit, majd két bréklabdája volt, és a másodiknál éppen csak csípte a vonalat labdája, de így 6-4-re nyerte a szettet, és egyenlített. 

A döntő felvonás eleje nem sikerült jól, 4-0-ra meglépett a szerb klasszis, és bár a következő játékot nyerte Fucsovics Márton, 6-1 lett a vége Djokovic javára, így ő jutott tovább. 

QATAR EXXONMOBIL OPEN ATP-250-ES TORNA, DOHA (1 416 205 dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
Nyolcaddöntő: Novak Djokovic (szerb, 1.)–Fucsovics Márton (magyar) 4:6, 6:4, 6:1

Dankó László

Fotó:AFP, facebook