Más élményekre vágyott?

Egy férfi a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mely szerint őt 2015. november 23-án este egy megyeszékhelyi fürdő öltözőjében szóváltást követően bántalmazta egy másik férfi, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A feltételezett elkövetőt, egy 18 éves nyírteleki lakost 2015. november 24-én súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

Ez a hivatalos rendőrségi információ. Portálunk utánajárt a történteknek és érdekes részletekre derült fény.

Egy, a neve elhallgatását kérő olvasónk, aki épp ott volt, amikor az eset történt, az alábbiak szerint számolt be az esetről:

– Arra lettem figyelmes, hogy valaki ordenáré módon szidja a fürdő alkalmazottait. Olyanokat ordibált az ittasnak tűnő férfi, hogy „azt csinálok itt a pénzemért, amit én akarok, nyaljátok ki a s...em, és szolgáljatok ki, mert én fizetlek benneteket – nagyon agresszívnek tűnt és ijesztő volt a fellépése, szinte tombolt. Ez a kiabálás egyébként talán egy percig tartott és az agresszív férfivel mindeközben próbáltak tisztelettudóan bánni a fürdő alkalmazottai. Én a hang irányába indultam el, így épp láttam, amint egy fiatalember belépett az öltözőtérbe és próbálta csitítani a részeg férfit, aki szó nélkül nekiugrott és a nemi szervét kezdte rángatni, majd leteperte és az öltözőpadon fojtogatni kezdte, közben pedig üvöltött. Borzasztó látvány volt, kiabálás és pánik tört ki, végül a fiatalember valahogyan kikeveredett a férfi szorításából, hosszas dulakodás után. Meg kell jegyeznem azt is, hogy a fürdő alkalmazottai szerintem példásan viselkedtek, mert miután remegő térddel felöltöztem, távozásom közben azt hallottam, hogy az agresszíven viselkedő férfitől azt kérdezgetik, hívjanak-e mentőt, jól érzi-e magát, értesítsenek-e valakit?

Az esettel kapcsolatban a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. sajtóközleményt adott ki, amely alátámasztja olvasónk történetét:

A társaságunk üzemeltetésében lévő AQUARIUS Élményfürdőben 2015. november 23-án rendkívüli eseményre került sor záróra után.
Az ügy a rendőrség előtt ismert, jelenleg nyomozati szakaszban van. A mai napon több online hírportál társaságunkra nézve terhelő állításokat tartalmazó cikket jelentetett meg anélkül, hogy a társaságunkat bármilyen formában megkereste volna, az esettel kapcsolatosan részletes információkkal rendelkezne.

A megjelent írások egyöntetűen azt állították, hogy a fürdőnk alkalmazotta, biztonsági őre brutálisan bántalmazott egy fürdővendéget, majd ezt követően a fürdő alkalmazottai a fején sérült vendéget ellátás nélkül kitessékelték az épületből.

Ezzel szemben a munkatársaink meghallgatását követően általunk megismert tények:

A pénzszállítást végző cég alkalmazotta (tehát nem a fürdő biztonsági őre) és egy fürdővendégünk záróra után konfliktusba keveredtek, melynek eredményeként dulakodtak, verekedtek egymással az öltözőtérben. Az incidens pillanatok alatt lezajlott, a dulakodás körülményeit illetően ellentmondó állításokat fogalmaztak meg a dulakodó felek. A sérült fürdővendéget a fürdő szakképzett úszómestere azonnal elsősegélyben részesítette, melyet az erre rendszeresített baleseti naplóban is rögzített. A mentők és rendőrség értesítését munkatársunk kezdeményezte, amely ellen a sérült tiltakozott, mondván, hogy ezt már megtette. Az ellátást követően fürdőalkalmazottunk a mentő megérkezéséig a sérült mellett tartózkodott egészen az elszállításáig.

A fürdőalkalmazottunk a rendőrséggel ezt követően felvette a kapcsolatot a szükséges teendők egyeztetése céljából, a rendőrség nem tartott igényt a helyszín további biztosítására. Társaságunk első számú vezetője még aznap este felvette a kapcsolatot a – a rendőrség közleménye szerint 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – sértettel, illetve a társaság és alkalmazottai mindenben a nyomozóhatóság rendelkezésére álltak és állnak a körülmények tisztázása érdekében.

Az incidens időpontjában szolgálatot teljesítő munkatársaink elmondása szerint, akik az esemény fül- és szemtanúi voltak, a személyes konfliktus kialakulásának felelőssége nem a pénzszállítást végző cég alkalmazottját terheli. A körülmények tisztázása a nyomozóhatóság feladata, a folyamatban lévő nyomozásról a rendőrségi közleményben leírtak ismertek.

A rendőrség tájékoztatóját az alábbiakban közöljük:

„Megkeresésére válaszul tájékoztatom, hogy egy férfi a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mely szerint őt 2015. november 23-án este egy megyeszékhelyi fürdő öltözőjében szóváltást követően bántalmazta egy másik férfi, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A feltételezett elkövetőt, egy 18 éves nyírteleki lakost 2015. november 24-én súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.”

(Fotó: illusztráció)