Márton-napi Ózoon recept
ROPOGÓS SÜLT LIBACOMB, TEPERTÕS BURGONYAPÜRÉVEL,
PÁROLT KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók 4 személyre: 4 db libacomb, 1 kg burgonya, 1,5 kg vörös káposzta, olaj, só, bors, zúzott fokhagyma, 1/4 kk. õrölt kömény, 15 dkg kristálycukor, ecet, vagy balzsamkrém ízlés szerint.
Elkészítés: A megtisztított libacombokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával, és 160 fokon másfél óráig sütjük. Eközben a megtisztított burgonyát megfõzzük, összetörjük és a tepertõvel meg a a libazsírral összekeverjük, borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a párolt káposztát. Olajon cukrot karamellizálunk, rászórjuk a csíkokra vágott káposztát, sóval és köménnyel ízesítjük, pároljuk, majd a végén ecettel vagy balzsamolajjal ízesítjük.
Tálalás elõtt a libacombokat 200 fokon pirítjuk, a tepertõs burgonyát 2 evõkanállal megformázzuk, mellé tesszük a párolt káposztát és a libacombot.
Jó étvágyat hozzá!