Márciusban véget ért a Hulladékért virágot akció és lezárult a tavaszi lomtalanítás

A tavasz elején ismét megrendezte a Hulladékért virágot elnevezésű akciót a Térségi Hulladék–Gazdálkodási Nonprofit Kft. Március 5-e és 20-a között a Korányi Frigyes út 3. szám alatti Hulladékudvarban leadott, különválogatott hulladékért utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kaptak a résztvevők. A papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- és csomagolási hulladékokból, valamint italos kartondobozokból több mint 22 tonnányi mennyiség gyűlt össze.

Eredményes lomtalanítás

A Térségi Hulladék- Gazdálkodási Nonprofit Kft. még a húsvéti ünnepek előtt befejezte a szokásos lomtalanítási akciót is. Petró Árpád ügyvezető elmondta, ezt március elején kezdték, egyes városrészeken a hulladékszállítással párhuzamosan, de a klasszikus lomtalanítást Nyíregyháza belvárosában és Oroson az elmúlt hét szombaton tartották. Összesen közel 250 tonnányi feleslegessé vált lomot gyűjtöttek össze.

Újra hetente viszik a zöldhulladékot

A szolgáltató tájékoztatja a zöldhulladék szállításba bevont, családi házas övezetekben lakókat, hogy március 19-től a növényi eredetű bomló szerves hulladékot újból minden héten, a hulladékszállítási naptárban jelölt gyűjtési napokon szállítja el. Kérik, hogy a tároló edényeket változatlanul reggel 6 óráig helyezzék ki a családi házak elé. Aktuális információ, hogy a húsvéti ünnep körül változik a hulladékszállítás rendje. Március 30-án, Nagypénteken a még a megszokott járatrend szerint történik. Az április 2-i Húsvét hétfői körzetből március 31-én szombaton szállítja el a hulladékot. A Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem március 30-án, 31-én és április 2-án zárva tartanak.

 

Szoboszlai Tibor

Fotó: Kohut Árpád