Marad a tél, jönnek a mínuszok

Hétfőn nyugaton naposabb, keleten felhősebb idővel indul a hét, de több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. A nyugati határ közelében pára- ködfoltok tarkíthatják a reggelt. A nap folyamán északon, északkeleten még előfordulhatnak hózáporok, kisebb hószállingózás, de jelentős mennyiségű csapadék itt sem várható. Gyenge, mérsékelt marad az északias szél, hajnalban -6 és +1 fok közötti értékeket mérhetünk, de a hóval borított magasabb tájainkon -10, -7 fok sem kizárt. Ezeken a területeken nappal is maradnak a mínuszok, máshol 0-5 fok valószínű.

Kedden is több órára kisüthet a nap, változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Reggel a déli tájakon alakulhatnak ki ködfoltok. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad, csak időnként fordulhatnak elő élénk széllökések. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, -8, -3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas hegycsúcsokon -10 fok is előfordulhat. Délután -4 és +5 fok közötti maximumokra van kilátás, északon alacsonyabb, délen magasabb értékekkel. Estére előreláthatólag megvastagszik a felhőzet, majd szerdától újabb csapadékzóna éri el térségünket.

Nagy területen havazhat

Szerdán borús, csapadékos időre van kilátás, keleten, délkeleten eső, havas eső, máshol havazás várható. Az ország északi részét csak a nap második felében éri el a csapadéksáv, míg nyugaton, délnyugaton több centiméter mennyiségű hó is lehullhat. Az északkeleti szél megélénkül, többfelé erős lökések is kísérhetik. Az ismét fagyos hajnal után napközben -2, +6 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket a Tiszántúlon mérhetjük.

 

Forrás: idokep.hu