Marad a medárdi időjárás, gyakran szükség lesz az esernyőkre

A következő napok időjárását a térségünk fölött megrekedő hullámzó hidegfront és egy hozzá kapcsolódó légörvény határozza meg, így a hét legvégéig nap mint nap számítani kell csapadékra.

Nyugaton eső, keleten zápor, zivatar

A szerdai zivatarokat még többfelé kísérheti felhőszakadás, jégeső, majd csütörtökön a Dunántúl nagy részén inkább már eső lesz jellemző, miközben keleten továbbra is záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást. Többfelé kiadós csapadék hullhat.

Feltámad az északi-északkeleti szél, nyugaton és északkeleten, a Zemplénben erős, viharos lökések is lehetnek, és a zivatarokat is hasonló erősségű széllökések kísérhetik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos dunántúli és középső tájakon 20 fok sem lesz, miközben keleten, délkeleten 24-26 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, több napsütés kezdetben nyugaton, majd délután északkeleten lehet. A Dunántúlon inkább eső, a Dunától keletre továbbra is záporok, zivatarok várhatók, arrafelé felhőszakadás, jégeső is lehet. Marad az élénk, nyugaton és északkeleten erős északi-északkeleti szél. A hőmérséklet a csütörtökihez hasonlóan alakul, az ország északkeleti csücskében lehet kicsit melegebb, akár 27-28 fok.

Visszatér a fülledt, meleg idő

Hétvégére visszatér a fülledt, meleg, országszerte záporokra, zivatarokra hajló idő. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és mind szombaton, mind vasárnap többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra, jégesőre is. Szombaton még élénk lehet a keleti-északkeleti szél, vasárnap inkább már csak a zivatarokat kísérheti jelentősebb széllökés. 25 és 30 fok közé melegszik délutánonként a levegő.


Forrás: idokep.hu