Marad a januári kora tavasz

Továbbra is szomorkodhatnak a télimádók, a következő néhány nap sem hozza meg az igazi telet, marad a kora tavaszt idéző enyhe időjárás.

Hajnalonként is csak néhol fagyhat.

Az enyhe idő mellett a felhők lesznek túlsúlyban, de főként hétfőn még több, kedden már kevesebb helyen lehetnek szűrt napos időszakok. Hajnalonta többfelé párássá válik a levegő, főként az ország nyugati és déli részein köd képződik, mely a hét első napján a Dunántúlon még több helyen, kedden már csak helyenként maradhat meg napközben is tartósan. Az ország nagy részén éjszakánként is fagypont fölött marad a hőmérséklet, a délutáni órákban pedig hétfőn 8-13, kedden 7-12 fokot mérhetünk.

Eső is jön a hét közepére.

A hét második napján nyugat felől nedvesebb levegő érkezik, így délutántól elsősorban nyugaton, majd szerdán és csütörtökön a Dunántúlon és helyenként a középső tájakon is számítani kell esőre. Csupán egy-két fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke.

Hétfőn még csak északon, északnyugaton, kedden és szerdán már több helyen megélénkülhet a keleti-délkeleti szél, majd csütörtökön nyugaton az északira forduló légmozgás támadhat fel.

Hétvégére lehűlés körvonalazódik.


Forrás: idokep.hu

Fotó: Szarka Lajos