Már több mint ezer maszk elkészült a Móricz Zsigmond Színház szabótárában
Már több mint ezer maszk elkészült a Móricz Zsigmond Színház szabótárában

Három és fél hete készülnek a koronavírus elleni védőmaszkok a Móricz Zsigmond Színház szabótárában. Az eredmény már számokban is mérhető: március 24. óta 1130 darabot varrtak meg, amihez 520 méter gumit és 80 méter anyagot használtak fel.

Március 24-én a Móricz Zsigmond Színház szabótárában is elkezdték a koronavírus elleni védőmaszkok gyártását, elsősorban a színház dolgozóinak és Nyíregyháza MJV Önkormányzata munkatársainak. Azóta pedig már túl vannak az ezredik darabon.

Többen is csatlakoztak hozzájuk

A munkálatokat Kósáné Tóth Beáta, a női szabótár vezetője és Bokor Gabriella, az öltöztetőtár vezetője kezdte el, később pedig csatlakoztak hozzájuk a női és férfi szabótár dolgozói: Bányainé Rácz Mónika, Gyurcsány Istvánné, Vitáli Ágnes, valamint Végvári Boglárka öltöztető. 

A maszkokat azóta naponta három ember készíti, kettő varrja és egy szabja heti váltásban, napi 6 órában. Mint megtudtuk, 1130 darab maszkot sikerült eddig elkészíteniük, ehhez 520 méter gumit és 80 méter anyagot használtak fel.

A Móricz Zsigmond Színház színművészei továbbra is várják kedves nézőiket, mintha előadásuk kezdődne: este 7 óra 7 perckor, a színház Facebook-oldalán videóüzenetekkel, színes tartalmakkal!