Már látni az emlékezés fényeit

Már a Búza téri piaccsarnoknál is egymást érik a krizantémárusok. A kofák azt mondják, az elmúlt hétvégén a legtöbben még csak a sírokat tisztították meg, az igazi virágvásárra kedden számítanak. Egyelõre még nem lehet látni, hogy milyen lesz az idei piac, és az árak is eltérõek. A hétvégén a nagyfejû krizantém szálját 300–400, míg a kicsiket 150 forintért lehetett eladni.

[REKLAM]

– Már a legtöbb virág kinyílt a fóliában, de még vannak olyanok, amiknek jólesne a napfény. Mivel most négynapos hosszú hétvége áll elõttünk, így valószínûleg meg fog oszlani a forgalom. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig mindenszentek napján van a zöme, de a vidékiek várhatóan már hétfõn kilátogatnak a virágokkal a temetõkbe. Egyelõre még nem számottevõ a forgalom, de bízunk benne, hogy szombattól már lesz keletje a krizantémoknak – mondta az egyik árus.

 

MEGEMELKEDIK A TÛZESETEK SZÁMA

 

Általános szokás, hogy mindenszentek és az azt követõ halottak napján gyertyát gyújtunk a halottakért. Annak lángja azonban veszélyt is jelenthet. Ezt mutatják a statisztikák is, ugyanis ilyenkor mindig megemelkedik a tûzesetek száma, amit az okoz, hogy a gyertyákat a könnyen meggyulladó anyagok közelében helyezik el, a keletkezõ lángok pedig a szabadtéren a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és asztalterítõn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek. Ezért arra hívják fel a figyelmet a szakemberek, hogy ügyeljünk rá, a mécsesek közelében ne legyenek gyúlékony anyagok és ezeket helyezzük olyan stabil helyekre, ahol nem dõlhetnek el.

 

NYITVATARTÁS, BEHAJTÁS AUTÓVAL

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy mindenszentek ünnepe kapcsán az Északi temetõ mûködési rendjében az alábbi változásokra kell számítani.

[REKLAM]

A temetõ nyitvatartása:
2016. október 29-én, szombaton 7.00–20.00
2016. október 30-án, vasárnap 7.00–20.00
2016. október 31-én, hétfõn 7.00–20.00
2016. november 1-jén, kedden 7.00–20.00

A temetõbe 4 kapun keresztül lehet belépni a fenti októberi és novemberi napokon. Kérik, hogy ezeken a napokon 20.00 óráig hagyják el a temetõ területét. Amennyiben ez nem történik meg, ezen idõpont után már csak a Pazonyi úti teherportánál lehet elhagyni a temetõ területét, ahol 24 órás portaszolgálat van.
2016. november 2-án, szerdán 7.00–17.00

Bruszel Dóra