Már költöznek az állatok

Tapír és kicsinye a Nyíregyházi Állatpark vadonatúj épületében. Már elkészült az Andok világát bemutató ház, az építmény műszaki átadása megtörtént, és néhány állat már be is költözött új lakhelyére. Elsőként a tapírt hozták át az állatpark gondozói, a várandós nőstény így már az új létesítményben hozhatta világra csemetéjét.

A „Fenntartható és komplex szolgáltatásfejlesztés Sóstón” elnevezésű projekt részeként közel 200 millió forintból valósul meg a Nyíregyházi Állatparkban az Andok világát bemutató beruházás. Az Európában is egyedülálló projekt ötvözi a kalandpark és az állatkert nyújtotta szolgáltatásokat.

Folyamatosan költöztetik be az állatokat a sóstói kert munkatársai az Andok világát bemutató épületbe. Itt éppen a lámákat hozzák át a gondozók, de nemsokára új állatok is érkeznek.

A rendkívül sokrétű projekt közel két hektáron mutatja be Dél-Amerika állat- és növényvilágát. Az állatokat úgy helyezik majd el, hogy a látogatók számára jól láthatók, szinte testközelből megfigyelhetők legyenek. Az Andok világát bemutató látványosságot jövő húsvétkor nyitják meg a nagyközönség előtt.

Ferenczik Adrienne