Már hizlalják a jeget - A Szabolcsi Sólymok jégkorongozói toborzót is tartanak

Folyamatosan készül a jég a Városi Jégpályán, így rövidesen újra lehet majd korcsolyázni Nyíregyházán. A Szabolcsi Sólymok jégkorong csapata toborzót hirdetett gyerekeknek, több foglalkozással is várják a kicsiket. A sportág egyre népszerűbb hazánkban. 

Elkezdték hizlalni a jeget Nyíregyházán, a Városi Jégpályán. Rövidesen már itt tarthatnak edzéseket a Szabolcsi Sólymok jégkorong csapatának és a Sportcentrumnak a trénerei. Folyamatosan locsolták már a hétvégén is a pályát, és az időjárás is kedvező, így a tervek szerint a közönségkorcsolyázás is napokon belül elkezdődhet.  A Szabolcsi Jégsport Egyesület toborzót hirdetett, így várja azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni a sportágat. 5-12 év közötti fiúk és lányok egyaránt jelentkezhetnek, a világ minden táján ugyanis egyre népszerűbb a hölgyek körében is a sportág. Naponta kétszer tartanak foglalkozásokat, melyekre előzetesen regisztrálni kell. A jégkorong egy olyan sportág, mely minden izmot megmozgat. 

- A jégen csúszás fejleszti az egyensúly érzéket, és a törzs tájékán olyan izmokat is megmozgathatunk, melyeket még járáskor sem. A jégkorong egy egészséges sport, friss levegőn, csapatban mozoghatnak a gyerekek, egy igazi közösségi élmény - mondta Vincze László , a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke. 

Az sem gond, ha valaki még nem tud korcsolyázni, mivel szakképzett oktatók segítségével megtanítják a kicsiket korizni. A Szabolcsi Sólymok csapatai az elmúlt időszakban több felkészülési tornán is részt vettek. 12 év alatt az eredményeket hivatalosan nem számolják, a cél ugyanis a gyerekek fejlesztése, nem pedig az eredményesség. Idén U14-es és U16-os együttese is van a klubnak. A jég elkészültével azokra a kislányokra is gondoltak, akik nem jégkorongozni szeretnének. A Nyíregyházi Sportcentrum a tervek szerint műkorcsolya oktatást indít.