Már hétvégén használhatják a szakszervezeti üdülőt

Teljesen megszépült a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének sóstói üdülője. A szervezet nyíregyházi titkára éppen azt sorolta, hogy mennyi minden megújult. Az épület egy évig üresen állt, mert annyira leromlott az állaga, hogy használni sem lehetett. Az önkormányzat azonban úgy döntött pénzzel támogatja a felújítást, a szakszervezeti tagok pedig a munkálatokban vettek részt.  – Elmondható, hogy van egy olyan közösség, akikre mindig lehet számítani. Akiket nem kell mozgósítani, hanem saját maguktól ajánlják fel a segítséget és valóban munkaidő után, este, egészen késő estig, illetve a hétvégét is rászentelték arra, hogy itt a környezetet is megpróbáljuk rendben tenni, ami méltó ahhoz a felújításhoz, amit itt bemutathattunk – fejtette ki Veres Ildikó, az MKKSZ Nyíregyházi Alapszervezetének titkára.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Csapatépítésre is alkalmas

 

Ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adták át használatra az üdülőt. Nyíregyháza polgármestere elmondta, 5 millió forinttal támogatták a rekonstrukciót. Hozzáfűzte, úgy állapodtak meg a szakszervezettel, hogy a polgármesteri hivatal bármelyik osztálya, egysége tarthat itt csapatépítő tréninget, vagy elkérheti szabadidős tevékenységre. – Ideális környezetben, nyugodtan lehet használni. Jönnek az osztályok, kisebb-nagyobb munkaszervezetek és noha nagyon rossz állapotban volt, mert történt egy beázás és teljesen fel kellett újítani, de úgy látom, jól sikerült – mondta el dr. Kovács Ferenc, polgármester.

 

Gondolnak az alkalmazottakra

 

A szakszervezet nyíregyházi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a megújult üdülő kiváló helyszín lehet egy kis kikapcsolódáshoz. Hozzáfűzte, az önkormányzat és a szakszervezet együttműködésének köszönhetőn jó gazdája lesz az ingatlannak. – Nagyon fontos a családbarát munkahely szempontjából kiemelni azt, hogy van olyan munkáltató ma a megyében, aki fontosnak látja és ítéli azt, hogy a dolgozók megfelelő és kényelmes környezetbe tudjanak kiszakadni mind a munka terhe, mind a hétköznapok súlya alól. Én úgy gondolom, hogy az a fajta üzemeltetés, illetve konstrukció, hogy az önkormányzati tulajdont a szakszervezet üzemelteti talán gondos gazda kezébe helyezi mind a működtetést, mind a tulajdonjogot – tette hozzá Polgári András, az MKKSZ Nyíregyházi Alapszervezetének elnöke.

 

A felújított üdülőben már pénteken csapatépítő tréninget tartanak. Az is kiderült, hogy október elején ugyanakkor vezetői értekezlet helyszíneként is szolgálhat majd.

 

Z. Pintye Zsolt