Már december elején megkezdődött a szociális tűzifaosztás Nyíregyházán

Elkezdődött a szociális tűzifa osztása a rászoruló családok számára. A NYÍRVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai telephelyén az idei évben 3 ezer mázsa fa áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére, amely az év során elvégzett faápolási, fakivágási és gallyazási tevékenység során gyűlt össze. Emellett 250 zsák brikett is rendelkezésre áll.

A cél a krízishelyzet kialakulásának megelőzése azoknál a családoknál, akik nem rendelkeznek semmilyen fűtési móddal, illetve eszközzel a legnagyobb hidegben. Emellett egy rendkívüli időjárás esetére ezer mázsa fát pluszban vésztartalékba helyeztek. A tűzifa juttatás lebonyolításában a Nyíregyházi Család és Gyermekjóléti Központ és a NYÍRVV Nonprofit Kft munkatársai vesznek részt.

Nem lesz fagyoskodó család

Jászai Menyhért alpolgármester hangsúlyozta, fontos az öngondoskodás, mindenki vegye meg a háztartásának a fűtőanyagot, az önkormányzat első sorban a krízishelyzetekben tud segíteni. A lakhatási támogatással és a téli rezsicsökkentéssel együtt Nyíregyházán nem lesz fagyoskodó család.

További információ személyesen vagy telefonon a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyein ügyfélfogadási időben kérhető, az igényléseket is itt kell benyújtani. Az elbírálást követően a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi telephelyén vehető át a tüzelőanyag. A fa elszállításáról az igénylőknek maguknak kell gondoskodniuk. 

 

Szoboszlai Tibor