Már csak egy légiós hiányzik
Már csak egy légióst keres a Marso-Nyíregyháza és teljes lesz a kerete. A férfi kosárlabdacsapat elkezdte a felkészülést a következő szezonra.

Elkezdődött a munka a férfi kosarasok számára is. Egyelőre erőnléti tréningeket végeznek a játékosok. Hol a szabadban futnak, hol TRX edzések várnak rájuk. A magyar mag már korábban kialakult, és a héten egy amerikai és egy bosnyák légiós érkezését is bejelentette a csapat, ami ritkaság, hiszen ilyen korán még soha nem alakult ki a keret. Ez segíti a szakmai stáb munkáját.

– Reméljük, hogy ebből profitálhatunk majd, hiszen több időt készülhet együtt a csapat. Az persze majd csak az első edzéseken derül ki, hogy jól választottunk-e légiósokat – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

Két magyar játékos visszatért Nyíregyházára. Bus Iván már a többiekkel készül, Lekli József térdét azonban tavasszal megműtötték, így ő csak szeptembertől kapcsolódhat be a munkába. A center hosszú távra tervez a megyeszékhelyen.

– Szeretnék majd edzőként is dolgozni az utánpótlásban. Ez is befolyásolta a döntésemet, amikor úgy határoztam, hogy visszatérek Nyíregyházára. Itt él a családom is, akik hiányoztak, és mivel született egy kisbabánk, így a páromnak is tudnak segíteni a nagyszülők. Az első benyomások nagyon jók a csapatról, és remélem, hogy segíthetem majd az együttest abban, hogy elérje céljait – mondta Lekli József játékos.

A csapat több felkészülési mérkőzést is vív majd a következő hónapokban. Romániában és Szlovákiában is pályára lép a Marso-Nyíregyháza, de részt vesz a Göcsej Kupán is.

Dankó László