Már a következő tanévre készülnek a Nyíregyházi Főiskolán

Már a 2015/16- os tanév lehetőségeit kínálja a Nyíregyházi Főiskola azoknak, akik a nagy múltú felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. Az ország harmadik legtöbb hallgatóját oktató intézményt már az elmúlt tanévben is 20 százalékkal többen jelölték meg az első helyen, ami azt támasztja alá, hogy az iskola nem csupán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatalok körében kedvelt, hanem a környező megyékből is sok hallgató jön ide tanulni. A Nyíregyházi Főiskolán népszerű a műszaki, az agrár, a gazdaságtudományi és az informatikai oktatás, de töretlen népszerűségnek örvend az intézményben több évtizedes múlttal rendelkező tanárképzés.
Prof. dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta,
a pedagógusképzésben tavalytól létezik az osztatlan tanárszak. Az intézmény 13 általános iskolai tanár szakkal rendelkezik, egy szaknak, az angolnak az indítása pedig még folyamatban van. A rektor arra bíztatja a fiatalokat, válasszanak a tanár szakok közül, hiszen körülbelül 30 szakpáron tudják indítani a pedagógusjelölteket a 4 plusz 1 éves tanulási időben.

A főiskola megújult honlapja is bemutatkozott a sajtótájékoztatón (a további fotókért kattintson a képre)

A végzős középiskolások nyílt napon nyerhetnek bepillantást a Nyíregyházi Főiskolán zajló tudományos életbe, majd a szülőknek és a beiskolázással foglalkozó középiskolai tanároknak szerveznek olyan lehetőséget, ahol a Főiskola által kínált szakokkal, szakpárokkal és feltételekkel ismerkedhetnek meg. A felsőoktatási intézmény a csecsemőgondozótól a mesterképzésig biztosít tanulási lehetőséget. A következő tanévtől pedig új elemként jelenik meg az országban elsőként indított népzene szak mellett a népi kultúra szak a közismereti tanárképzésben. Ezt az ének-zenével választhatják a hallgatók, akik három pillérre épülő diplomát kapnak majd tanulmányaik végeztével. A Nyíregyházi Főiskola 270 állami ösztöndíjas mesterképzési helyet biztosít a hallgatóknak jövőre, akik közel 20 mesterszakból választhatnak. 2016-ig jelentkezhetnek mesterképzésre azok, akik már valamilyen oklevéllel rendelkeznek, de tudásukat bővíteni szeretnék. Az új tanév előtt megújult a Nyíregyházi Főiskola honlapja is. A látogatók szakok szerint is kereshetnek, valamint külön grafikai megoldások segítik a könnyebb és gyorsabb tájékozódást az oldalon. Az intézmény mobil applikációs fejlesztéseket is folytat annak érdekében, hogy modern körülmények között jussanak információhoz a Nyíregyházi Főiskola iránt érdeklődők.

Mikita