Már a 40. helyen - Fucsovics Márton ismét nyert, és hétfőtől előre lép a ranglistán

 Ismét vesztett helyzetből nyert Fucsovics Márton (48. a világranglistán) Cincinnatiben, a mesterversenyen, így pályafutása során először nyert két mérkőzést ATP-1000-es viadal főtábláján. Ennek hozományaként a nyolcaddöntőben visszavághat a háromszoros Grand Slam-győztes és olimpiai bajnok Stan Wawrinkának (151.), akitől egy hete Torontóban szenvedett vereséget (1:6, 7:6, 7:6), négy meccslabdáról.
A Dominic Thiem (8.) visszalépése miatt a selejtezőből a főtáblára került spanyol Guillermo Garcia-Lopez (71.) végül nem lett szerencsés győztes, bár Marci ellen szett. és brékelőnnyel vezetett. A második szettben aztán 2:4-ről fordított 6:4-re a legjobb magyar teniszező, aki a harmadik játszmában is kétszer került brékhátrányba (1:2, 4:5), de egyből visszanyerte ellenfele adogatását, és 6:5-nél a második meccslabdát értékesítette.
Az esőszünet miatt eleve későn kezdődő meccs magyar idő szerint hajnal 4 óra után ért véget, 3 óra 2 perces csatában. Az első két meccsen Marci összesen 5 óra 37 percet töltött a pályán, csütörtökön este pedig jöhet a Wawrinka elleni nyolcadöntő a második számú pályán, a Grandstanden, magyar idő szerint késő este.
És még valami: ezzel a sikerrel Marci ismét szintet lépett, a karriercsúcsot jelentő 40. helyre várható a hétfői világranglistán - számolt be a találkozóról Fucsovics Marci facebook oldala. 

- Alig 24 órán belül majd 6 óra kemény tenisz, de óriási boldogság! Megvan a 2. győzelem is Cincinnatiban, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen. Garcia-Lopez ellen is sikerült nyerni, mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban! Holnap megint meccs, megint Wawrinka - nyilatkozta a nyíregyházi teniszező. 

WESTERN&SOUTHERN OPEN, ATP-1000-ES VERSENY, CINCINNATI (5 669 360 dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
2. forduló: Fucsovics Márton (magyar)–Guillermo Garcia-Lopez (spanyol) 6:7 (5-7), 6:4, 7:5.